גישור עסקי

שותפים עסקיים רבים מצויים במחלוקת קשה אשר מקשה עליהם לנהל יחסי עבודה תקינים ולעיתים מובילה לביטול העסקה והשותפות כולה. במקרים רבים אין מנוס מהגשת תביעה לאכיפת חוזה, לפיצויים וכן הלאה, אך חשוב לדעת שיש גם אלטרנטיבה להגשת התביעה – ניתן לבחור באפיק של גישור עסקי על מנת לחסוך זמן וכסף, למצוא פשרה טובה יותר מזו שתיפסק בבית המשפט ולחזק את הקשר העסקי בין הצדדים.

 

מהו גישור עסקי? 

גישור עסקי הוא בראש והראשונה תהליך גישור, אשר מטרתו היא לסייע לצדדים לגשר על המחלוקות ביניהם ולהגיע להחלטות משותפות באמצעות יצירת שיח נוח, מפרה ומלומד. גישור הוא ברוב המקרים אלטרנטיבה למאבק משפטי, והוא מאפשר לצדדים לנהל משא ומתן במסגרת נעימה יותר אשר אינה מפעילה מכבש לחצים כמו בית המשפט. 

ניתן לבחור לגשת לגישור בטרם הגשת תביעה או במהלכה, ובכך לנסות למנוע הליך משפטי שיכול להיות יקר ולגזול זמן רב, ובמקרים רבים גם יותיר את שני הצדדים מסוכסכים באופן שיקשה עליהם לעבוד ביחד בעתיד. 

גישור עסקי בפרט הינו גישור אשר מטרתו היא לגשר בין צדדים להליך עסקי כאשר הם מצויים בסכסוך. הצדדים יכולים להיות תאגידים, חברות או אנשים פרטיים, ונושא הסכסוך יכול להיות כל סכסוך הנוגע לניהול מהלך עסקים תקין כמו טענה על ביצוע רשלני של התחייבות חוזית, הפרת חוזה, סכסוכים כספיים, משא ומתן לשותפות עסקית, פירוק שותפות וכן הלאה.

 

מתי צריך גישור עסקי?

כאמור, ניתן לפתוח בגישור עסקי גם לפני הגשת תביעה בנושא וגם במהלך הגשת התביעה. ברוב המקרים, ניסיון לגישור עסקי עוד בטרם הגשת תביעה בבית משפט תקל על ניהול היחסים העסקיים והחברתיים בין הצדדים ותהפוך את ההליך כולו לידידותי יותר, כיוון שמטרת הגישור היא למצוא פשרה משותפת ולא "לנצח" את הצד השני בבית משפט.

מנגד, אין מניעה מניסיון גישור במהלך תביעה שכבר עומדת על תילה – אמנם במקרים כאלו ייתכן מאוד כי הצדדים יהיו פחות נכונים למציאת פשרה, ובייחוד הצד שכנגדו הוגשה התביעה, אך בהחלט ניתן לנסות. באמצעות גישור במהלך תביעה ניתן לנסות לשקם את היחסים העסקיים בין הצדדים ולהוביל למציאת פשרה אופטימלית יותר מאשר זו שעתידה להינתן בבית המשפט. 

 

כיצד מתנהל גישור עסקי?

המגשר בגישור עסקי מתאים את הליך הגישור לכל אחד ואחד מהצדדים – במקרה בו שני הצדדים מסוכסכים מאוד, ייתכן שבתור התחלה המגשר יעדיף להיפגש עם כל אחד מהצדדים בנפרד ולא ליצור פגישה משותפת כל עוד הם לא בשלים להיפגש ולתקשר בצורה מקרבת. 

במקרה בו הצדדים מצויים ביחסים טובים או לפחות יחסים סבירים, סביר להניח שהמגשר ינהל פגישות משותפות מההתחלה וכי ההליך יהיה מהיר יחסית. 

נוכחותם של עורכי הדין של הצדדים במהלך הגישור נתונה להחלטתם המשותפת של הצדדים לסכסוך ושל המגשר, כיוון שלעיתים קרובות נוכחות עורך דין בגישור עשויה להוסיף אי נוחות להליך המשפטי ואפילו "לחמם" את האווירה. כאשר אתם נעזרים במגשר עסקי שהוא גם עורך דין, תוכלו להבטיח כי אתם מקבלים שקיפות משפטית מלאה מאדם נייטרלי בסיטואציה אשר מטרתו היא ליצור הסכמה ביניכם לבין הצד השני. 

כמו כן, אין מניעה מהתייעצות עם עורך דין גם לאחר פגישות הגישור, כך שאין נזק ממשי בגישור כאשר שני הצדדים אינם מגיעים עם עורך דין צמוד. לעיתים חברות ותאגידים גדולים יעדיפו לשלוח עורכי דין או נציג אחר מטעמם מאשר בכיר בחברה, ולכן הצלחת ההליך תלוי במידת רצונו של שליח החברה לגרום למשא ומתן לעבוד בצורה הטובה ביותר. 

חשוב לדעת שהליך הגישור הוא גמיש ומשתנה בהתאם לצרכיהם של הצדדים, ובהתאם לכך כל גישור הוא שונה מאחר. ישנם גישורים שפרושים על פני מספר פגישות ועשויים לארוך כמספר שבועות, בעוד שישנם גישורים שניתן לפתור באמצעות מספר פגישות מרתוניות שאורכות כיום שלם. במהלך הגישור תוכלו לשתף את חששותיכם ורצונותיכם עם המגשר באשר לאופן הגישור שאתם חשים שמתאים לכם יותר. 

 

מה היתרונות של גישור עסקי?

לגישור עסקי יש מספר יתרונות אשר הופכים אותו לאטרקטיבי יותר מהליך בבית המשפט:

חסכון בזמן 

חשוב לדעת כי הליך משפטי אזרחי עשוי לארוך בקלות מספר שנים בשל הפרוצדורות והבירוקרטיות הרבות שכרוכות בו. לכן, לעיתים קרובות גישור עסקי תהיה הדרך הטובה ביותר על מנת לזרז את ההליך ולהניב תוצאות מרשימות יותר בפחות זמן. 

 

התאמה לצרכיכם האישיים

גישור נוטה להיות מותאם יותר לצרכיהם האישיים של הצדדים. היות ומדובר במסגרת אינטימית, רצונותיהם וחששותיהם של הצדדים יכולים לעלות ביתר קלות ולקבל אוזן קשבת. כמו כן, גישור הוא הליך גמיש אשר יכול להיות מותאם לחייכם וללוח הזמנים שלכם, בעוד דיוני בית המשפט אינם נקבעים לבקשתכם ועשויים לגרום לכם לפספס ימים רבים. 

 

חסכון כספי 

הליך משפטי עלול להוביל להוצאת משאבים כלכליים רבים – לאורך כל ההליך יש צורך בתשלום על אגרות בית משפט, שכר שוטף לעורך דין, הנפקת מסמכים משפטיים וכן הלאה. כמו כן, הליך משפטי מצריך היעדרות מימי עבודה, וכאשר הוא אינו צולח, הוא מצריך הגשת ערעור אשר מובילה להוצאה חוזרת של כספים נוספים. 

לכן, בגישור עסקי יש חסכון כספי מוחץ – כל עוד הצדדים מצליחים לגשר על הפערים בזמן סביר, ואפילו אם לוקח להם מעט יותר זמן מהממוצע, הם עדיין יוכלו לחסוך כסף רב שהיה יוצא מכיסם בקלות אם היו בוחרים באפיק המשפטי. 

 

אחוזי הצלחה גבוהים 

מחקרים מראים כי לגישור יש אחוזי הצלחה גבוהים – ככל הנראה לסביבה האינטימית, לשיח המונחה, לנוכחותו של המגשר ולנכונות הצדדים למצוא פשרה יש השפעה אדירה על התוצאה ולכך שהצדדים יצליחו למצוא את עמק השווה ביניהם. אחוזי ההצלחה הגבוהים יחסכו לכם כסף, זמן ואנרגיה רבה, ויהפכו את ההליך כולו לנעים יותר. 

 

שמירה על יחסים עסקיים תקינים 

ברור לכולם שהגשת תביעה כנגד שותף עסקי עשויה לחרב את היחסים העסקיים באופן בלתי הפיך. הגשת תביעה מדרדרת את האמון ואת הרצון לשיתוף פעולה בין הצדדים, ובדרך כלל מכריזה על סיומם. לכן, בכך שתפנו לגישור ולא להגשת תביעה משפטית, כך תעלה הסבירות כי הקשר ביניכם לבין שותפכם יישאר על הצד הטוב ביותר, ואולי אפילו ישתפר באמצעות ההליך המקרב.

 

ליווי בידי עורך דין המוסמך לגישור עסקי 

כאשר אתם שוכרים את שירותיו של עורך דין שמחזיק גם בהסמכה לגישור עסקי, אתם למעשה נהנים מכל העולמות – תוכלו להשתתף בגישור עסקי אשר מחזיק בכל היתרונות שצוינו לעיל, כאשר המגשר שלכם הוא בעל מומחיות משפטית אשר תבטיח לכם כי אתם פועלים בצורה הטובה ביותר אשר מספקת לכם ולעסקכם את ההגנה המשפטית המקסימלית.

עורכת הדין הלנה שמחי מתמחה בגישור עסקי ומזמינה אתכם ליצור קשר עם משרדה הקדם על מנת שנוכל להעניק לכם ליווי אישי וייעוץ שוטף לכל אורך ההליך ולהבטיח כי רצונותיכם והאינטרסים שלכם יתממשו על הצד הטוב ביותר. משרדנו מחזיק בהצלחות רבות בתחום וישמח לעמוד לשירותכם.

גישור עסקי
גישור עסקי

שאלות ותשובות - גישור עסקי

גישור עסקי הוא הליך גישור בין שותפים עסקיים, שנועד על מנת לפתור סכסוכים ומחלוקות עסקיות שהתגלעו בין הצדדים ושמפריעות לעסק להתנהל בצורה טובה ויעילה. מטרת הגישור היא לגשר על הפערים בין הצדדים ולהימנע מהגעה לבית משפט.

גישור עסקי ניתן לבצע אצל מגשר שמתמחה בתחום העסקי או אצל עורך דין שהוסמך לבצע גישור מסוג זה.

גישור עסקי מתבצע כאשר בין שותפים לעסק מתגלה סכסוך אשר עלול לפרק את השותפות ואת העסק. שלב הגישור לרוב מקדים לשלב המשפט, כאשר הצדדים מנסים לגשר על הפערים מבלי צורך בהתערבות של ערכאה משפטית ויצירת סכסוך משפטי.

גישור עסקי יכול למנוע את היווצרותו של סכסוך משפטי ואת הסלמת המצב בין הצדדים, וסיכויי ההצלחה בו גבוהים. כמו כן, הגישור יכול לחסוך לצדדים בזמן ובכסף, ולהיות מותאם לצרכים האישיים והייחודיים שלהם – שכן ההליך מתנהל ללא מעורבות של מערכת המשפט.

שתפו בקליק
עו"ד הלנה שמחי
עו"ד הלנה שמחי

עורכת דין הלנה שמחי הינה מומחית בתחום דיני משפחה.
היא בעלת משרד עריכת דין מוביל, כיהנה כסגנית ועדת בתי משפט לענייני משפחה מחוז מרכז, כהנה כסגנית וועדת בתי דין רבניים מחוז מרכז, כיהנה כחברה בועדת ניסוח משפטי של לשכת עורכי דין מחוז ת"א והיא מוזמנת מידי שנה להרצות בכנסים בינלאומיים בכל הקשור לדיני משפחה, גירושין והורות משותפת.

Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 114 ביקורות
×
js_loader